نوشته شده توسط : علی شوقی

 

میوه ها از جمله بهترین و مفید ترین خوراکی ها برای سلامتی بدن انسان هستند که می توانند از بسیاری از بیماری ها و ناهنجاری ها جلوگیری کنند. میوه های مفیدی در طبیعت موجود است که میوه انگور یکی از بهترین هاست.

 

شاید انتخاب یک میوه مفید از بین تمام میوه ها کار ساده ای نباشد. ولی میوه هایی مانند انار و یا سیب و همچنین  انگور از جمله بهترین میوه ها برای سلامتی بدن انسان است. میوه ای همانند انگور در مراحل مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از بهترین مراحل استفاده از انگور زمان کشمش بدن آن است. با پرشین وی همراه باشید تا درباره خواص کشمش سیاه بیشتر بدانید.

آشنایی با خواص کشمش سیاه یا مویز

مهمترین خواص کشمش سیاه شامل پیشگیری از بیماری‌ها، تقویت حافظه، پیشگیری از آلزایمر، رفع کم‌خونی، تقویت اعصاب، سلامت معده، افزایش قدرت یادگیری و کمک به سلامت قلب و چشم‌ها می‌شود. ارزش غذایی و خواص کشمش سیاه یا مویز نسبت به انگور و کشمش سبز بیشتر است و به عنوان یک غذای کامل شناخته می‌شود.

ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین (عامل رنگ سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می‌شود.

باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز می‌تواند از تصلب شرایین (سفت و سخت رگ‌ها) و چسبندگی پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می‌یابد رگ‌های خونی منبسط می‌شود با خوردن مویز غلظت خون کاهش می‌یابد. رگ‌های خونی منبسط می‌شوند و خون می‌تواند با سرعت بیشتر ی در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت‌های خون روی هم می‌شود و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

خواص کشمش سیاه

بررسی خواص کشمش سیاه

به طورکلی مویز درمان کننده بیماری‌های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می‌باشد.

خواص کشمش سیاه برای سلامتی

کشمش سیاه جزو خوراکی‌های با طبع گرم است و نوع کم دانه یا بی‌دانه آن بهترین نوع کشمش سیاه است. برخی از مهمترین خواص کشمش سیاه عبارتند از:

۱- خون خود را از مواد افزودنی نگه دارید:

۲- موثر در جلوگیری از پیری زودرس

۳- به پایان رساندن ریزش مو

۴- جلوگیری از بریدن موهای زودرس

۵- مبارزه با کلسترول بد

۶- ابتلا به آنمی یا کم خونی به حداقل میرسد

۷- نگه داشتن فشار خون زیر کنترل

۸- درمان پوکی استخوان موفقیت آمیز

خواص کشمش سیاه

معرفی خواص کشمش سیاه

خواص کشمش سیاه و تاثیرش بر بیماری ها

درباره عوارض جانبی کشمش سیاه بیشتر بدانید

خوردن مقدار زیادی کشمش سیاه، ممکن است سبب اسهال شود. برخی دیگر از عوارض جانبی زیاده‌روی در مصرف کشمش سیاه، ناراحتی معده، سوء هاضمه، تهوع، استفراغ، سرفه، خشکی دهان، گلو درد، عفونت، سردرد و مشکلات عضلانی است. به دلیل داشتن کالری بالا، مصرف این میوه برای افراد چاق و دارای اضافه وزن بایستی با احتیاط همراه باشد. افراط در خوردن کشمش سیاه، باعث افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار خون می‌شود و برای بیماران دیابتی مضر است. زیاده‌روی در مصرف کشمش سیاه به افراد دارای مزاج گرم توصیه نمی‌شود.



:: موضوعات مرتبط: خواص میوه ها , خواص مواد , ,
:: بازدید از این مطلب : 627
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی شوقی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در منابع طب سنتی ایرانی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.

شیره نیز همانند خود انگور دارای مقادیری از ویتامین آ، ب و ث است و مصرف آن نیازهای بدن را به این ویتامین ها تأمین می کند.
یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.

از منظر طب سنتی، شیره انگور خصلت های زیادی دارد:

* مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.

* افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.

* یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.

* یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.

* درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.

* برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.

* برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.

طرز تهیه شیره انگور

* یکی دیگر از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند.

* مصرف شیره در افرادی که فشارخون دارند، منجر به افزایش فشارخون آن ها نمی شود اما به درمان و کاهش آن هم کمکی نمی کند.

احتیاط کنید

از آنجا که شیره انگور دارای طبعی گرم است بنابراین خوردن زیاد آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمی شود.
همچنین به علت مقادیر بالای قند موجود در آن، افراد دیابتی باید از خوردن آن خودداری کنند.

ویژگی های شیره مرغوب

شیره مرغوب شیره ای است که رنگ آن شفاف بوده و خاک آلود نباشد.

مصلح شیره انگور

مصلح دوشاب یا شیره انگور، تخم ریحان است.

روش تهیه شیره

معمولاً برای تهیه دوشاب، آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود. سپس بر آن خاک رس می زنند و می گذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود. تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمی شود و ناصاف خواهد بود.

روش تهیه سرکه شیره

برای تهیه سرکه شیره، باید به میزان یک دهم شیره انگوری که دارید، به آن سرکه انگور خانگی اضافه کنید و برای 2 تا 3 دقیقه آن را بجوشانید تا سرکه و شیره به خوبی با هم مخلوط شوند. در هر بار مصرف هم باید حدود 2-1 قاشق غذاخوری از این ترکیب را در یک لیوان آب حل کرد و نوشید.



:: موضوعات مرتبط: طب سنتی , خواص مواد , ,
:: بازدید از این مطلب : 725
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی شوقی

 

اکنون که در ماه مبارک رمضان قرار داریم، ضرورت انواع مختلف آش در سفرههای افطاری بیشتر به چشم می‌آید. 

به گزارش تیک؛ آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین آش های ایرانی است که در سفره‌های افطاری نیز جایگاه خاصی دارد. این آش از غذاهای محلی استان زنجان است ولی در همه شهرهای ایرانی پخته شده و طرفدار دارد. این آش در مراسم‌های نذری و افطاری نیز پخته و پخش می‌شود. 

در ابتدا در مورد حبوبات آش رشته و خواص منحصر بفردی که هر یکی از آن ها دارد صحبت می‌کنیم و سپس طرز پخت این آش خوشمزه را آموزش می‌دهیم. شما نیز حتما آن را بپزید و با خانواده نوش جان فرمایید.

حبوبات آش رشته و خواص آن‌ها
لوبیا چیتی: لوبیا چیتی غنی از مواد مغذی و منبع عالی پروتئین و فیبر است. لوبیا چیتی به علت داشتن فیبر در جلوگیری از یبوست و دیگر اختلالات گوارشی بسیار موثر است. همچنین باعث کاهش سطح کلسترول بدن می‌شود که همین عامل مانند یک سپر در برابر بیماری‌های قلبی عمل می‌کند. مصرف منظم لوبیا چیتی با مهار افزایش سطح قندخون بعد از غذا باعث ثبات آن می‌شود. همچنین لوبیا چیتی سرشار از پتاسیم است که در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است. فقدان ویتامین B در بدن ممکن است باعث مشکلات مختلف پوستی مانند قرمزی، سوزش و خشکی پوست شود. لوبیا چیتی سرشار از ویتامین B است که می‌تواند از مشکلات پوستی جلوگیری کند. آهن موجود در لوبیا چیتی برای زنان باردار، زنان شیرده، نوجوانان و کودکان در حال رشد بسیار مناسب است.

نخود: نخود سومین حبوبات پرمصرف پس از لوبیا و سویا در جهان است. نخود دارای سطح پایینی از کلسترول مضر خون است و همین عامل باعث می‌شود که نخود نقش محافظتی در مقابل بیماری‌های قلبی بازی کند. همینطور وجود منیزیم بالا در نخود باعث بهبود گردش خون در بدن شده و خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این نخود حاوی ویتامین K، ویتامین B6، فسفر، روی، مس، منگنز، منیزیم و پروتئین و فیبر است.

عدس: عدس دارای مقدار بالایی پروتئین است که مقدار آن حتی ۳۵ درصد بالاتر از پروتئین موجود در گوشت قرمز،مرغ و ماهی و محصولات لبنی است. عدس همچنین حاوی کربوهیدارات (تقریبا ۱۵-۲۵ گرم در ۱۰۰ گرم) است. آن همچنین منبع خوب فیبر به شمار می‌آید. عدس دارای مقدار کالری کمی است. از دیگر مواد مغذی آن می‌توان به منگنز، آهن، فسفر، مس، ویتامین B1 و پتاسیم اشاره کرد. عدس برای عضله‌سازی، کنترل دیابت، بهبود دستگاه گوارش، سلامت قلب، مقابله با سرطان، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه بسیار مفید است. عدسی یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که با به علت آهن فراوان آن در صبحانه و میان وعده‌ها مصرف می‌شود.

لوبیا سفید: فولات نقش مهمی را در تنظیم اسیدآمینه‌های خاص که سیستم عصبی به آن نیاز دارد، بازی می‌کند. مصرف لوبیا سفید با تامین فولات مورد نیاز بدن باعث بازسازی سلول‌های مغزی شده و اینگونه از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند و مغزتان را همیشه هوشیار نگه می‌دارد. همچنین فولات موجود در لوبیا سفید خطر حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی و بیماری عروقی را کاهش می‌دهد. به علاوه اینکه لوبیا سفید دارای مقدار بسیار بالایی پتاسیم و مقدار بسیار کمی سدیم است که باعث می‌شود رگ‌های خونی شل شده و فشارخون شما تنظیم شود. همینطور لوبیا سفید یک منبع عالی از پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم است.

مواد لازم برای آش رشته
لوبیا چیتی: ۱ لیوان
نخود: ۱ لیوان
عدس: ۱ لیوان
لوبیا سفید: ۱ لیوان
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
رشته آش ۶۰۰ گرم
پیاز داغ: ۱ لیوان
سیر داغ: ۱/۲ لیوان
نعنا داغ: به مقدار لازم برای تزیین
کشک: ۱ کیلو گرم
سبزی آش: ۲ کیلو گرم

طرز تهیه آش رشته
برای تهیه آش رشته ابتدا حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید. پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ@ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.

نخود ، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید. یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

سبزی که پخته شد، رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته‌ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته‌ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید.

بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد. در آش رشته نمک نریزید چون معمولاً هم رشته و هم کشک به قدر کافی نمک دارد.


:: موضوعات مرتبط: خواص مواد , ,
:: بازدید از این مطلب : 717
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 خرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی شوقی

کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن است و تقریبا ۹۹ درصد از کلسیم بدن در ساخت استخوان و دندان ذخیره شده است. با این حال حقیقت این است که بسیاری از ما به اندازه کافی غذاهای سرشار از کلسیم مصرف نمی کنیم.

چگونه خوردن غذاهای سرشار از کلسیم سودمند است؟

غذاهایی غنی از کلسیم وظایفی حمایتی از جمله ساختن استخوان، رسانش عصبی، تنظیم ضربان قلب، انقباض عضلانی و کنترل وزن برای جلوگیری از کمبود کلسیم بر عهده دارند.

بدن شما برای جذب درست و استفاده از کلسیم، همچنین به مواد مغذی ضروری دیگر از جمله منیزیم، ویتامین D و ویتامین K نیز نیاز دارد. به همین دلیل است که بهتر است در برخی موارد، به جای استفاده از مکمل‌های کلسیم که همیشه به خوبی جذب نمی ‌شوند، کلسیم را از منابع غذایی واقعی و محصولات سالم و طبیعی، یا مکمل ‌های غذایی پیچیده به دست آورید.

منابع غذایی غنی از کلسیم

وقتی سن تان بیشتر می شود، یا باردار هستید یا هر شرایط خاص دیگری که کلسیم بدنتان را کاهش می دهد، نیاز به استفاده بیشتر از منابع کلسیم در رژیم غذایی است.

در این مطلب قصد داریم غذاهایی که غنی از کلسیم هستند را برایتان معرفی کنیم تا با قرار دادن آن ها در رژیم غذایی تان کلسیم مورد نظر بدن تان را تامین کنید.

کلسیم چیست و چه نقشی در بدن ما دارد؟

همانطور که قبلا نیز گفته ایم، کلسیم یک عنصر ضروری است که در بدن انسان یافت می‌شود که به طور معمول به عنوان فلز نرم نقره‌ ای  خاکستری ظاهر می‌ شود. نه تنها کلسیم در استخوان‌ ها و دندان‌ های انسان و بسیاری از حیوانات دیگر انباشته می‌ شود، بلکه در درون لایه‌ های ویژه‌ ای از پوسته زمین نیز یافت می‌ شود.

نقش کلسیم در بدن چیست؟

کاربرد کلسیم در بدن خیلی بیشتر از سلامت استخوان است. خوردن غذاهای غنی از کلسیم در بدن ما باعث می شود تا بدن ما به پیام رسانی عصبی بهینه، لخته شدن خون، ترشح هورمون و انقباض ماهیچه دست پیدا کنند.

همچنین ممکن است کلسیم به کنترل اشتها و کاهش بالقوه وزن کمک کنند. باور بر این است که غذاهای کلسیم دار می ‌توانند احساس رضایت و سیری را بعد از خوردن، افزایش دهند، به خصوص زمانی که یک فرد رژیم غذایی کم‌ چرب را دنبال می‌ کند یا مصرف کالری را محدود می‌ کند.

کلسیم خون به شدت تحت کنترل است چون بسیاری از وظایف مهم از جمله تعادل اسیدی/قلیایی بودن و pH بدن را بر عهده دارد. بدن در صورت نیاز کلسیم را از استخوان‌ ها تامین می کند. همچنین کلسیم برای کنترل سطوح منیزیم، فسفر و پتاسیم در خون نیز مهم است.

۱۰غذای عالی در کلسیم بالا:

وقتی اسم کلسیم می آید، اکثر مردم به محصولات لبنی مخصوصا شیر فکر می کنند. در حالی که شیر و دیگر محصولات لبنی منبع خوبی از کلسیم هستند، اما تنها گزینه موجود نیستند. ممکن است شما را شگفت‌ زده کند که انواع مختلفی از غذاهای گیاهی و حیوانی  شامل سبزیجات، ماهی، آجیل و لوبیا  نیز کلسیم را تامین می‌ کنند.

در زیر ۱۰ غذای غنی از کلسیم آورده شده‌ است:

ماهی ساردین (کنسرو شده با استخوان)  یک فنجان : ۵۶۹ میلی‌ گرم ( ۵۷ درصد DV )

ماست یا کفیر  یک فنجان : ۴۸۸ میلی گرم (۴۹ درصد DV)

شیر خام ( پروتیین آب ‌پنیر، که از شیر ساخته شده ‌است )  یک فنجان : ۳۰۰ میلی ‌گرم ( ۳۰ درصد متغیر DV )

پنیر  ۱ اونس: ۲۰۲ میلی گرم (۲۰ درصد DV)

کلم (خام)  یک فنجان: ۹۰.۵ میلی گرم (۹ درصد DV)

بامیه (خام)  یک فنجان: ۸۱ میلی گرم (۸ درصد DV)

کلم بوک چوی  یک فنجان: ۷۴ میلیگرم (۷ درصد DV)

بادام  ۱ اونس: ۷۳.۹ میلی گرم (۷ درصد DV)

کلم بروکلی (خام)  یک فنجان: ۴۲.۸ میلیگرم (۴ درصد DV)

آب ‌تره  یک فنجان : ۴۱ میلی گرم (۴ درصد DV)

فواید مصرف غذاهای سرشار از کلسیم:

حمایت از سلامت استخوان

جلوگیری از ابتلای به سرطان

مدیریت کاهش وزن

بهبود فشار خون و سلامت قلب

منبع: الو دکتر



:: موضوعات مرتبط: خواص مواد , ,
:: بازدید از این مطلب : 720
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 ارديبهشت 1397 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد